Tekstgrootte:

Het PlusKompas bestaat uit een team van wetenschappers, fysiotherapeuten, diëtisten, psychologen en gerontologen. Ons programma is met zorg samengesteld, is wetenschappelijk onderbouwd en zet u op een inspirerende wijze aan tot gezond leven.

 

De teamleden

 Leendert van Gaalen: Bewegingswetenschapper en Inititator van het PlusKompas. Als het over algoritmes en vertaling naar de praktijk gaat, staat hij voorin de rij. Tevens is hij docent aan de Hogeschool Utrecht, opleiding Oefentherapeut Cesar.

 Bart Poot: Als fysiotherapeut en Bewegingswetenschapper weet hij als geen ander de brug tussen wetenschap en praktijk te slaan. Hij is de draaiende motor achter Het PlusKompas.

 Jeroen Dikken: Gezondheidswetenschapper, Verpleegkundige en Gerontoloog. Hij is een wandelende encyclopedie als het over de ouder wordende mens gaat. Naast zijn werk voor Het PlusKompas is hij als PhD bezig aan de University of Applied Sciences Utrecht, afdeling Verpleegkunde. Het valideren van vragenlijsten is hetgeen waar hij zich mee bezig houdt.

 Angelina van Dijk: Verpleegkundige en Diëtist. Voeding op het gebied van ouderen is haar specialiteit. Zij is ook nog werkzaam bij Humanitas.

 Ran Bos: Sociaal psycholoog. De psyche van de ouder wordende mens intrigeert haar. Naast haar werk voor Het PlusKompas is zij docente aan de Universiteit van Amsterdam, afdeling Sociaal Psychologie.

 Kasper van der Kleij: Bewegingsagoog en Marketing guru. Heeft zijn sporen al ruimschoots verdient in beweeglessen voor ouderen.

 Iris Mulder: Oefentherapeut Cesar i.o. Van valpreventie tot beweeglessen, voor Iris niks te gek! Heb je haar niet al sportend voorbij zien komen in de beweeglessen?!

 

"Wij geloven in de gezonde mens en zetten ons dan ook in om zoveel mogelijk 55+ers te faciliteren om een leven lang gezond in beweging te zijn!"

 

Active Ageing Challenge

In de zomer van 2013 heeft het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen samen met Stichting Springlab de Active Ageing Challenge ontwikkeld. Het doel van deze challenge was om een duurzaam product of dienst te ontwikkelen dat 55+ers helpt in beweging te blijven.

Hiervoor zijn een aantal stappen doorlopen om van idee naar concept te komen:

 Brainstormsessie met 55+ers. De uitkomst hiervan was een zogenaamde "My Blue Zone", gezondheidsbevordering aan de hand van de blauwe zones.

 Concept ontwikkeling: Gezondheidstest + kortingspas. De gezondheidstest is ontwikkeld door InspanningLoont. De kortingspas "BluePas" was een idee om 55+ers korting te geven op gezonde producten en diensten in de buurt. Deze gezonde producten en diensten zijn gerelateerd aan de principes uit de blauwe zones.

 Pilots: Er zijn twee pilots gedraaid, in Utrecht Oost en in Doorn. Uit de pilots hebben we veel over de workflow geleerd en gaf ons inzicht in de punten die nog ontwikkeld moesten worden.

 Product bijstellen: De kortingspas bleek toch geen haalbaar concept, terwijl de gezondheidstest als zeer positief werd ervaren. De persoonlijke online coaching is hieraan toegevoegd.

 Naamwijziging: Het PlusKompas is ontstaan uit een brainstorm met 55+ers. De Plus van 55+. En het "Kompas" als synoniem voor richting geven aan een gezonde leefstijl!

 Live: Promotie, promotie, promotie en nog eens promotie. We zijn los! 

 

 

Het PlusKompas is onderdeel van InspanningLoont en staat geregistreerd onder het kvk nr: 53702794.

 

Deel deze kennis met uw vrienden!